8 Nisan 2010 Perşembe

İyi Künefe Nasıl Yapılır ? Püf noktaları


 Tarif olarak Künefeyi seçtik  Künefe için malzemeler aşşağıda künefe yapımı için uygun peynir tereyaği ve pişirim oldukça önemlidir bunlar ipuçları şimdiden afiyet olsun .
Malzemesi: 1 kg tel kadayıf, 1/2 kg tuzsuz peynir, 1 kg toz şeker, 1/4 kg sadeyağ, 1 kaşık limon suyu yeteri kadar su, üzüm pekmezi ve tarçın.
Yapılışı : Şeker yeteri kadar su ve limon suyu kaynatıldıktan sonra ve soğumaya bırakılır. Kadayıflar bıçakla kıyılır ve sadeyağla yağlanır. Tepsi de, sadeyağ ile pekmez karışımı ile yağlanır. Yağlanan kadayıfın yarısı iyice bastınlarak, sıkıştırılarak tepsiye döşenir ve üzerine doğranmış peynirler serildikten sonra kalan kadayıf sıkıştırıularak serilir. Kısık ateşte altlı üstlü yani çevirerek ( alt üst ederek) pembeleşinceye kadar pişirilir. Ateşken alınan künefe dilimlenir. Kare biçimindeki sıcak künefe dilimlerinin üzerine soğuk şurup ve tarçın dökülür.

Hiç yorum yok:

LinkWithin